You can set this subtitle from the customizer.

Core Resilience
een holistische aanpak voor jouw uniek situatie 

Vanuit mijn hart begeleid ik mensen in hun levensproces. Mijn persoonsgericht aanpak betekent dat je je volledig gezien, gehoord en gerespecteerd voelt ongeacht wat je huidige uitdagingen zijn.  Je bent bij mij echt welkom! 

Wat is existentiële therapie?

Existentiële therapie richt zich op vrije wil, zelfbeschikking en het zoeken naar zingeving – vaak gericht op jou in plaats van op het symptoom. De aanpak benadrukt uw vermogen om keuzes te maken en uw maximale potentieel te ontwikkelen.

De existentiële benadering benadrukt dat:

Alle mensen hebben het vermogen tot zelfbewustzijn.
Elke persoon heeft een unieke identiteit die alleen bekend kan worden door relaties met anderen.
Mensen moeten zichzelf voortdurend opnieuw creëren omdat de zin van het leven voortdurend verandert.
Angst maakt deel uit van de menselijke conditie.

Wanneer wordt het ingezet?

Waar wordt existentiële therapie verder voor aanbevolen? Psychologische problemen – zoals misbruik van middelen – zijn het gevolg van een geremd vermogen om authentieke, zinvolle en zelfgestuurde keuzes te maken over hoe te leven, volgens de existentiële benadering. Interventies zijn vaak gericht op het vergroten van zelfbewustzijn en zelfbegrip. Existentiële psychotherapeuten proberen een verscheidenheid aan symptomen te begrijpen en te verlichten, waaronder overmatige angst, apathie, vervreemding, nihilisme, vermijden, schaamte, verslaving, wanhoop, depressie, schuldgevoel, woede, woede, wrok, verbittering, doelloosheid, psychose en geweld. Ze richten zich ook op levensbevorderende ervaringen zoals relaties, liefde, zorgzaamheid, toewijding, moed, creativiteit, macht, wil, aanwezigheid, spiritualiteit, individuatie, zelfactualisatie, authenticiteit, acceptatie, transcendentie en ontzag.

Wat te verwachten

De existentiële aanpak gebruikt verschillende benaderingen, maar grote thema’s zijn gericht op uw verantwoordelijkheid en vrijheid. Je wordt geholpen om je betekenis te vinden in het gezicht van angst door te kiezen voor verantwoord denken en handelen en door negatieve interne gedachten te confronteren in plaats van externe krachten zoals maatschappelijke druk of geluk. Bevordering van creativiteit, liefde, authenticiteit en vrije wil zijn gemeenschappelijke wegen die je helpen om te transformeren. Op dezelfde manier coach ik je bij het behandelen van verslavingsstoornissen om de angst het hoofd te bieden die je verleidt om stoffen te misbruiken en je te begeleiden om verantwoordelijkheid te nemen. Het doel: je leert bewustere beslissingen te nemen over hoe te leven, te putten uit creativiteit en liefde, in plaats van externe gebeurtenissen je gedrag te laten bepalen.

Hoe het werkt

Op zijn best confronteert existentiële psychotherapie, volgens de twintigste eeuwse filosoof Paul Tillich, eerlijk en oprecht de ‘ultieme zorgen’ van het leven, waaronder eenzaamheid, lijden en betekenisloosheid. Specifieke problemen zijn geworteld in de ervaring van elk individu, maar de hedendaagse existentiële psychotherapeut Irvin Yalom zegt dat de universele dood, isolement, vrijheid en leegte zijn. Existentiële therapie richt zich op de angst die optreedt wanneer je deze inherente conflicten confronteert, en de rol van de therapeut is het bevorderen van persoonlijke verantwoordelijkheid voor het nemen van beslissingen. De therapeut acteert meer als een ‘medereiziger’ door het leven en gebruikt empathie en ondersteuning om inzicht en keuzes te ontlokken. De kernvraag in dit soort therapie is: “Hoe kan ik bestaan ​​in het licht van onzekerheid, conflicten of de dood?”

en_USEnglish