Wanneer Core Resilience?

Therapie en coaching Breda

Met welke vragen en behoefden kunt u terecht bij Core Resilience?

Klachten zijn meestal niet eenzijdig en vaak zijn gecombineerd met andere. Daarom raad ik je altijd aan om een intake gesprek te maken zodat wij al een start kan maken om de kern of oorzaak te vinden. Misschien weet je al waar het vandaan komt, maar misschien niet. Het is wel belangrijk dat je jezelf en lichaamstaal serieus neemt. De klachten zijn een manier dat je lichaam gebruikt om bewustzijn en de genezingsproces te beginnen.

Voor deze reden is het belangrijk om te luisteren. Ik help je om beter naar jezelf en je lichaam te luisteren zodat je niet in de weg bent en beter de genezingsproces kan ondersteunen.

Waarom heb ik geen energie?

Er zijn zoveel redenen waarom je weinig of minder energie kan hebben. Deze redenen liggen allemaal in een context. Mensen denken soms dat ze alles moeten kunnen: moeder of vader zijn, 10 uren werken per dag en daarna vrolijk zijn, sociaal zijn, huishoudelijk dingen regelen, etc. Het is al best veel en als wij de tijd niet nemen om te kijken naar hoe ons vastzittende patronen van vroeger (hoe we thuis hebben geleerd om grenzen te stellen en naar onszelf te luisteren) een impact hebben op vandaag, dan blijven wij soms in ongezond patronen.

Waarom ben ik bang van de beoordelen van anderen?

Deze vraag komt vaak voor. Weer zijn er zoveel redenen waarom je bang bent dat iemand kritisch naar je kijkt. Soms komt dit als gevoel waarbij je probeert alles goed en perfect te doen, of het kan eventueel leiden tot een afwijzing van anderen of vermijden van sociale situaties. We zoeken samen naar de oorzaak. Soms ligt het aan een bullying ervaring van schooltijd vroeger, soms heeft het te maken met een kritisch ouder die nooit tevreden was met hoe je was en wat je deed. Vaak is dit onbewust opgeslagen in de lichaamstaal, maar soms weet je dat dit het geval is.

Waarom slaap ik zo slecht?

Tijdens een stressvol periode slapen men soms minder of weinig. Dit heeft vaak te maken met het feit dat onder stress reageert ons lichaam met hormonen die kunnen ons in een fight-flight staat brengen of houden. Als dit gebeurt natuurlijk is het moeilijk om tot rust te komen. Omdat slaap zo belangrijk is voor de genezingsproces leer ik je technieken waarbij je makkelijker in slaap kunt komen en in blijven. Daarna kunnen wij kijken naar wat de achterliggende redenen zijn en die te verwerken.

Waarom ben ik vaak emotioneel?

Als wij alles opneemt en binnenhoudt voor zolang, moet het uiteindelijk verwerkt worden. Het is net zoals een kookpan met kokende water. Als je niks doet, de signalen negeert, en voor heel lang tegen je eigen emotioneel authenticiteit ging, dan ben je uit balans. Soms komen mensen met agressief gedragsproblemen of dat ze altijd verdrietig zijn of huilend. Dit wordt beoordeeld dat het niet normaal is of niet mag; dit oordeel is ook vaak een signaal van vroeger. Als wij ons hele leven mochten niet boos zijn en alleen lief en aardig, terwijl wij in het realiteit wel boos waren, dan hebben wij uiteindelijk de kokende water verhaal.

Waarom heb ik weinig zelfvertrouwen?

In de eerste jaren van ons leven zijn we heel gevoelig voor de informatie in ons omgeving. We denken er niet een na, maar wat wij hoorden en opnam tijdens ons jeugd ervaring werd patronen in ons denkproces. Een voorbeeld hiervan is een vrouw die hoorde van haar moeder dat ze niet goed was. Dit komt vaak niet als direct gezegd, maar soms wel. Indirect heeft de moeder verwacht dat haar dochter beter zouden doen; ze was altijd teleurgesteld met het resultaat. En de moeder gaf nooit complimenten; ze hoorde van niemand dat wat ze deed was goed. Dit is maar één voorbeeld maar ergens in het verhaal zit een ‘ik ben niet goed zoals ik ben’ en ‘ik moet mezelf bewezen om liefde en aandacht te krijgen.’

Er zijn veel symptomen van je lichaam die signalen voor genezing. In plaats van de negatief kijk, heb ik deze geformuleerd in wat de verlangen en wen is van je lichaam en geest. Als je een of meerdere van deze lijst wilt, neem contact op met mij voor een intake gesprek.

 • Ik wil meer energie en meer passie in mijn leven hebben
 • Ik wil meer rust voelen
 • Ik wil dat ik goed kan focussen en concentreren
 • Ik wil beter slapen en minder dagelijks stress ervaren
 • Ik wil zelf verzekerd zijn
 • Ik wil dat ik meer zelfvertrouwen had in situaties waar ik normaal in paniek raak
 • Ik wil dat ik beter begrip heb van mijn emotioneel reacties
 • Ik wil dat ik niet bang was om fouten te maken
 • Ik wil leren beter voor mezelf op te komen
 • Ik wil makkelijker in contact met anderen komen zonder angstig te voelen
 • Ik wil durven gezien te worden door anderen
 • Ik wil meer zelfvertrouwen in mijn beslissingen
 • Ik wil meer comfortabel voelen bij het alleen zijn
 • Ik wil mezelf minder aanpassen en leren bij mijn eigen gevoel en mening te blijven
 • Ik wil verwerken mijn gevoelens over een verlies of het verleden
 • Ik wil mijn scheiding verwerken of aan mijn eigen gedrag in de context van een relatie begrijpen
 • Ik wil een trauma verwerken
 • Ik wil mijn jeugd beter begrijpen
 • Ik wil mijn seksuele energie terugvinden
 • Ik wil leren minder controlerende of dominant te zijn (in mijn relatie, bijvoorbeeld)
 • Ik wil zoeken naar een loopbaan die beter bij me past of mezelf en mijn passies beter te leren kennen

en_USEnglish